Hírfolyam

Székelyföld Kincsei-fotópályázat

Újabb fotópályázatot hirdetünk profi és amatőr fotósok számára. Pályázni olyan saját készítésű digitális fotókkal (legkevesebb 20 fotóval) lehet, amelyek Székelyföldön készültek az utóbbi öt év folyamán, és amelyek Székelyföld természeti kincseit, páratlan kulturális örökségét, (nép)hagyományainak gazdagságát hivatottak ábrázolni.

A pályázatra beküldött fotók szélessége legalább 2000 (fekvő), illetve 1000 pixel (álló) legyen, és mindegyik esetébe fel kell tüntetni: hol készült, mit ábrázol. Az utómunkálat során bizonyos korrekció, digitális módosítás megengedett, anélkül azonban, hogy a képek természetes összhatása sérülne. A fotók szabadon vághatók, panorámaképekhez egyszerre több is felhasználható.

 

Beküldési határidő: 2020. március 31.

 

A fotókat a szekely@kalendarium.ro e-mail-címre kérjük beküldeni (lehetőleg wetransferrel), feltüntetve a pályázó postacímét is.

 

A pályázat első díjasa (ennek kilétét az egyesület által felkért szakértők döntik el) ingyenesen vehet részt a 2020 júniusában esedékes XI. Art Camp nemzetközi alkotótáborban, aminek a bálványosi négycsillagos Grand Hotel biztosít helyet egy héten keresztül, a második helyezett a III. Ika alkotótáborban vehet részt, amely 2020 augusztusában zajlik Csernátonban (Kovászna megye), míg a harmadik helyezett 300 lejes pénzjutalomban részesül. Emellett minden pályázó tiszteletpéldányt kap a Székely Kalendárium 2021-es kiadásából.

 

A pályázók beleegyezésüket adják ahhoz, hogy beküldött fotóik adott esetben ellenszolgáltatás nélkül megjelenhessenek a Székely Kalendárium honlapján, illetve nyomtatott kiadásában, a népszerűsítését szolgáló reklámanyagokban.

 

Eredményhirdetés: 2020. április 30-ig a Székely Kalendárium honlapján.