Hírfolyam

Székelyföld Kincsei–eredményhirdetés

A Pro Press Egyesület által meghirdetett pályázat lebonyolítása nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a koronavírus-járvány keresztülhúzta számításainkat. Sokáig nem tudtuk azt sem, hogy az elrendelt biztonsági intézkedések miatt megtartják-e díjazás részét képező alkotóborokat, emiatt az eredményhirdetés tervezett időpontját sem sikerült tartanunk, amiért mindenekelőtt a pályázók megértését kérjük, türelmüket köszönjük. Végül az alkotótáborok elmaradtak, illetve a csernátonit szűkített körben tartották meg az utolsó pillanatban, ezért úgy döntöttünk, hogy magát a díjazást is átütemezzük jövőre, bízva abban, hogy addigra lecseng a járvány, és a két első helyezettnek el tudjuk küldeni a meghívókat. A harmadik helyezettnek járó pénzjutalmat még idén utaljuk. Előrebocsátjuk, hogy minden pályázótól remek fotókat kaptunk – ezek közül jó néhányat olvasóink is megcsodálhatnak a Székely Kalendárium jelen és későbbi kiadásaiban.

 

Felkért szakértőink bírálata alapján a következő eredmények születtek:

  1. hely (ingyenes részvételi lehetőség a bálványosi XI. Art Camp nemzetközi alkotótáborban: Moldován Mihály (Négyfalu)
  1. hely (ingyenes részvételi lehetőség a csernátoni Ika alkotótáborban): Farkas Andrea (Nyárádszereda)
  2. hely (300 lej pénzjutalom): Kémenes Árpád (Gyergyószentmiklós).

Mindhármuknak egy-egy Székely Kalendáriumot is postázunk ajándékba, akárcsak a többi pályázónak: Iszlai Virág Júliának (Bodos), Bereczné Lázár Nórának (Budapest) és Lemhényi Pálnak (Gyergyószentmiklós).

A képzeletbeli dobogóra „felállóknak” gratulálunk, és mindnyájuknak köszönjük, hogy munkájukkal hozzájárultak a Székely Kalendárium színvonalasabbá tételéhez!

Képünkön az első helyezett Moldován Mihály egyik pályamunkája: Bereck