Hírfolyam

Megjelent a 2017-es Székely Kalendárium

Székelyföld eddigi legteljesebb rendezvény-naptárát találják a 2017-es Székely Kalendáriumban, szinte minden hétvégére esik valamilyen fesztivál vagy más vendégváró esemény, emellett minden hónapismertetőnél egy-egy természetvédelmi terület leírását is megtalálják, ahová úgyszintén érdemes ellátogatni. Aki pedig inkább a kertben, gyümölcsösben munkálkodna, ahhoz is talál hasznos tanácsokat.

Ha már 2017 Szent László-év, akkor a székelyek védőszentjéről is olvashatnak. Szó esik az ősi tudás őrzőiről, a Teleki-kripta mentéséről, román pénzérmék magyaros arcairól, Erdély 1916-os megszállásáról, az ortodox pópa szerepéről a gyimesiek hiedelemvilágában. Felidézhetjük a szocialista fesztiválok hangulatát, a régebbi romániai földrengések szomorú következményeit, kiderül, milyen fejlődési lehetőségek kínálkoznak Székelyföld számára, például a gyógynövénygyűjtés terén.

Riport jeles gasztronómiai műhelyről, kőfaragó mesterről, tutulókról és fakanálkészítőkről, az utolsó székely magtermesztőről, Ázsiában motorozó kalandorokról; mesélő képek B. Fülöp Erzsébetről, megannyi jó tanács zarándokoknak, maratoni futóknak, konyhatündéreknek, kolbásztöltőknek. Bepillantást nyerünk a legszebb konyhakertbe, a kurd gasztronómiába, a gyergyóikumok világába, megtudjuk, melyek Gizi néni legszékelyebb ételei. Az orbaszéki borvizek, a korondi só, a mikházai kápolna megannyi érdekes témát kínál, mint ahogy a Bölöni Lászlóval vagy a Schmitt Pállal készített interjúk is lebilincselik az olvasót.

A várható csillagászati események mellett időjárás-előrejelzés és az egész évre szóló horoszkóp sem hiányzik a 2017-es Székely Kalendáriumból, amely most is számos ételreceptet, góbéságot, rejtvényt tartalmaz.

Megrendelem